woensdag, 12. mei 2021 - 17:51 Update: 12-05-2021 18:09

Vijf miljoen kilo wegend spoordek Groningen op zijn plek gezet

Groningen

Woensdagochtend begonnen ze met de monsterklus: een ruim 5 miljoen kilo wegend spoordek op zijn plek plaatsen bij de zuidelijke ringweg in Groningen en aan het begin van de middag lag het spoordek op zijn plek.

Volgens schema

De werkzaamheden voor het spoordek bij De Frontier verliepen grotendeels volgens schema. Volgens de verwachting werd er rond 09.00 uur vanmorgen begonnen met  het inrijden van het spoordek. De klus nam vijf uur in beslag.

Treinverkeer tijdelijk stilgelegd

Sinds de laatste trein afgelopen zaterdagochtend 8 mei in alle vroegte bij de bouwplaats was gepasseerd, werkten de mensen van Combinatie Herepoort letterlijk dag en nacht bij het spoor. Zaterdag werd het oude spoor inclusief de bovenleiding al verwijderd. Zondag werd onder andere een oud moerriool verwijderd. De rijweg voor het spoordek werd aangelegd en het spoordek werd inmiddels op de Self-Propelled Modular Transporters (SPMT’s) gelift. 

Op zijn plek gerold en geplaatst

Nadat er vanmorgen de top van een aantal  damwanden met een snijbrander werden verwijderd kon het gevaarte naar zijn plek worden gerold en geplaatst. Als alles verder volgend planning verloopt zouden er aanstaande maandag al weer treinen kunnen rijden over het nieuwe geplaatste spoordek.

Categorie:
Provincie: