dinsdag, 1. december 2015 - 13:48 Update: 01-12-2015 13:53

Goffertstadion blijft zware last op schouders NEC na afketsen deal met gemeente

Goffertstadion blijft zware last op schouders NEC na afketsen deal met gemeente
Arnhem

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) NEC onderhandelde ruim een jaar lang in het geheim met de gemeente over de koop van het Gofferstadion. Omdat er een te groot gat blijft bestaan tussen de vraagprijs van de gemeente en de bieding van NEC, zijn de gesprekken gestaakt, zo meldt De Gelderlander dinsdag.

Momenteel huurt NEC het stadion van de gemeente. Het contract loopt nog door tot 2043 en houdt in dat de club uit Nijmegen elk jaar zo'n zeven ton overmaakt. Daarnaast is NEC verantwoordelijk voor het onderhoud van het stadion. Een onhoudbare situatie.

Waarde Goffertstadion

Daarom startte de club gesprekken over de aankoop van het stadion. De gemeente schatte de waarde van het Goffertstadion op 10,2 miljoen euro en was bereid om 2 miljoen van de prijs af te doen. NEC dacht op haar beurt aan een prijs rond de vijf miljoen euro.

'Aanbod NEC te weinig perspectief'

Volgens NEC-directeur Bart van Ingen is dat gat onoverbrugbaar en hij heeft de gemeente daarom laten weten dat het aanbod te weinig perspectief biedt om verder te praten. Daardoor blijven de huurkosten van het stadion als een molensteen om de nek hangen van de club die op sportief vlak juist momenteel floreert met een plek in de subtop van de Eredivisie.

Categorie:
Provincie: