vrijdag, 4. december 2015 - 16:28 Update: 04-12-2015 16:31

Rechter stelt KNVB in ongelijk, Kozakken Boys terug in KNVB beker

Rechter stelt KNVB in ongelijk, Kozakken Boys terug in KNVB beker
Foto: Archief EHF
Werkendam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Kozakken Boys keert per direct terug in het toernooi van de KNVB beker. De rechtbank heeft besloten dat niet HBS, maar de kampioen van de Zaterdag Topklasse recht heeft op de plaats in de achtste finale.

De uitspraak van de rechter volgt na een kort geding dat Kozakken Boys aanspande om het besluit van de KNVB om hen uit het bekertoernooi te halen, aan te vechten. Dat betekent opnieuw een flinke klap in het gezicht van de voetbalbond, die niet voor de eerste keer bakzeil haalt in een rechtszaak die door een amateurvereniging wordt aangespannen.

Lukoki

Alle commotie ontstond op woensdag 28 oktober toen Kozakken Boys al na twaalf minuten een wissel doorvoerde in de uitwedstrijd tegen HBS, onderdeel van de derde ronde van de KNVB beker. Madjer Lukoki, die inviel, was echter verzuimd door de Werkendammers om op het wedstrijdformulier gezet te worden. Pas in de rust werd de fout hersteld, waarna de arbiter van dienst daarvan een aantekening maakte.

Na raadpleging van de reglementscommissie kwam de aanklager van de KNVB tot de conclusie dat Kozakken Boys met Madjer Lukoki een niet-speelgerechtigde speler liet spelen. Naar aanleiding hiervan besloot het bestuur betaald voetbal om Kozakken Boys uit het KNVB bekertoernooi te halen. Beroep hiertegen was onmogelijk, waarna Kozakken Boys de gang naar de rechtbank maakte.

Daardoor speelt de Zaterdag Topklasser op woensdag 16 december in de achtste finale thuis tegen AZ. Ad van Wijk, voorzitter van Kozakken Boys, is blij met het besluit. 'We hebben er heel veel voor moeten doen', aldus de preses van de Werkendamse club.

Categorie:
Provincie: