woensdag, 9. december 2015 - 15:26 Update: 09-12-2015 15:45

PSV-er Brenet: 'nu Messi, Suárez en Neymar opeten'

PSV-er Brenet: 'nu Messi, Suárez en Neymar opeten'
Foto: Archief FBF
Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) PSV-er Joshua Brenet zal maandag met veel spanning voor de televisie zitten als de loting voor de achtste finale van de Champions League plaatsvindt. Een voorkeur? "Geef mij maar FC Barcelona!"

"Elke club is prachtig maar ik ben fan van FC Barcelona", vertelde de 21-jarige vleugelverdediger van PSV tegenover NUsport. "Het zou mooi zijn om tegen hun te spelen. Of het nou deze ronde, de volgende ronde of in de finale is: Messi, Suárez en Neymar gaan we opeten."

Echt makkelijke tegenstanders

Door een 2-1 zege op CSKA Moskou eindigde PSV als tweede in Groep B van de Champions League en overwintert de Brabantse club voor het eerst na negen jaar. De Catalaanse titelverdediger verkiest Brenet als komende tegenstander boven een op papier mindere tegenstander. "Echt makkelijke tegenstanders zitten toch niet bij de laatste zestien van Europa, dus laat het maar Barcelona worden."

Volgens Brenet is het de kracht van PSV dat het dit seizoen voor geen enkele topploeg ontzag toont in de Champions League. In eigen huis werd immers ook gewonnen van Manchester United (2-1) en VfL Wolfsburg (2-0), terwijl buitenshuis brutaal een punt werd gepakt op Old Trafford. "Na de loting was er nog een beetje een sfeer van 'oh, oh, oh' in de groep", keek Brenet terug.

Klein wonder

"En het is misschien ook wel een klein wonder dat we het gered hebben. Toch overheerste al snel het gevoel dat zelfs in deze groep van alles mogelijk was en dat is uitgekomen. Uit hebben we nog weleens een steekje laten vallen, maar thuis waren we oppermachtig. Dat gevoel moeten we meenemen naar de volgende ronde."

Brenet noemt het 'een teamprestatie' dat PSV wist af te rekenen met CSKA Moskou en Manchester United, twee clubs die over veel hogere budgetten beschikken. "We functioneren geweldig als team en dat is misschien wel het geheim van deze ploeg. Na de 1-0 achterstand dinsdag tegen CSKA pepten we elkaar ook meteen weer op. De koppies gingen niet omlaag."

"We moesten en we zouden en winnen en dat is gelukt (2-1, red.). Een hele mooie prestatie, al zal het nog even duren voordat tot me doorgedrongen is dat we bij de beste zestien ploegen van Europa zitten. Dat komt later deze week wel."

Categorie:
Provincie: