maandag, 14. december 2015 - 15:55 Update: 14-12-2015 15:59

PSV verlengt contract met Cocu tot 2019

PSV verlengt contract met Cocu tot 2019
Foto: EHF
Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Philip Cocu heeft zijn verbintenis met PSV verlengd. De oud-international, die vorig seizoen kampioen werd met de Eindhovenaren en onlangs de achtste finale van de Champions League bereikte, staat nu tot medio 2019 onder contract. Ook zijn assistent Chris van der Weerden zal tot 2019 gaan tekenen.

Technisch directeur Marcel Brands liet weten blij te zijn met de contractverlenging: 'We zijn hier erg blij mee. We willen zijn goede werk van de afgelopen jaren graag doorzetten.' Ook Cocu toonde zich verheugd met het mondelinge akkoord. 'Er zit rek in de club en ook in mij als coach. Ik zie hier ook een aantal talenten dat zich door kan ontwikkelen de komende jaren.'

Het eerste seizoen van Cocu, 2013/2014, verliep teleurstellend. PSV had moeite het vertrek van bepalende spelers als Mark van Bommel, Kevin Strootman, Dries Mertens en Jeremain Lens op te vangen en eindigde op de vierde plek, achter onder meer FC Twente. In totaal liep PSV 43 punten mis.

Hoe anders was dat vorig seizoen. Onder de bezielende aanvoering van Memphis Depay en Giorginio Wijnaldum werd PSV met overmacht kampioen en verloor het slechts 14 punten in het gehele seizoen. Cocu werd daarbij verkozen tot Trainer van het Jaar.

Dit seizoen verloopt wisselend: in de Champions League werd een fantastisch resultaat geboekt door alle drie de thuiswedstrijden te winnen en de volgende ronde te bereiken. De loting koppelde PSV vanmiddag aan Atlético Madrid. In de competitie loopt het tot nu toe stroef, met gelijke spelen tegen onder meer Excelsior en Roda JC en de derde plaats op de ranglijst.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):