maandag, 1. februari 2016 - 22:12 Update: 01-02-2016 22:13

PSV wil Van Ginkel binnenhalen

Foto van PSV voetbal | Archief FBF
Foto: Archief FBF
Eindhoven

(ElfVoetbal) Marco van Ginkel is wellicht op de valreep nog de nieuwste aanwinst van PSV. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de middenvelder momenteel in Eindhoven op groen licht wacht.

De 23-jarige middenvelder genoot in de zomer al belangstelling uit Brabant, maar zijn werkgever Chelsea besloot hem toen te verhuren aan Stoke City. Zijn verblijf in de ploeg van Mark Hughes is vooralsnog echter allesbehalve een doorslaand succes gebleken. Momenteel zou hij al bij PSV zijn om een medische keuring.

Of de deal doorgaat, hangt natuurlijk af van of Chelsea en Stoke allebei voor de transferdeadline om middernacht hun goedkeuring geven aan de verhuizing van de middenvelder. Van Ginkel werd in 2013 door Chelsea bij Vitesse weggekocht en is sindsdien op huurbasis uitgeleend geweest. De Amersfoorter kon echter in geen van die leenbeurten al te veel indruk maken.

Deze mogelijke nieuwe aanwinst zou Van Ginkel herenigen met Davy Pröpper, met wie hij enkele jaren terug nog in de Gelredome het middenveld trachtte te domineren. Wilde speculatie leidt tot een verband tussen deze transfer en de blessure van de Mexicaanse sterkhouder Andrés Guardado. De ernst van die blessure wordt dinsdag geopenbaard, maar boze tongen beweren nu al dat de komst van Van Ginkel zou kunnen betekenen dat het ernstig met hem gesteld is. Guardado viel zaterdagavond tegen De Graafschap geblesseerd uit.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):