woensdag, 3. februari 2016 - 14:59 Update: 03-02-2016 15:19

Ruud van Nistelrooy stapt van Oranje over naar PSV

Ruud van Nistelrooy stapt van Oranje over naar PSV
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Ruud van Nistelrooy maakt met ingang van de kwalificatiereeks voor het WK 2018 als assistent-bondscoach geen deel meer uit van de technische staf van het Nederlands elftal. Dit heeft de KNVB woensdag bekendgemaakt.

De 70-voudig international heeft laten weten dat hij zijn contract, dat hem tot juli van dit jaar bindt aan de KNVB, niet verlengt. Hij gaat bij PSV aan de slag als trainer-coach van de spitsen van Onder 17, Onder 19 en Jong PSV. Van Nistelrooy (39), die bij de KNVB de cursus UEFA Pro Coach Betaald Voetbal volgt, liep in het kader van deze opleiding al stage bij de Eindhovense eredivisionist. 

Van Nistelrooy: 'Ik heb de afgelopen twee jaar een hoop geleerd. Niet alleen tijdens de trainerscursus, maar ook op het veld bij de B1 en Jong PSV. En hoe mooi is het om als beginnend coach ook betrokken te zijn bij het Nederlands elftal. In mijn tijd als Oranje-international heb ik de technische staf natuurlijk van dichtbij aan het werk gezien, maar heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoeveel voorbereiding en tijd daarin ging zitten en wat daar in de praktijk allemaal bij kwam kijken. Voor mijn ontwikkeling als coach is dat een waardevolle ervaring. Wat me verder zeker zal bijblijven is de fantastische manier waarop ik heb kunnen samenwerken met spelers en staf. Ik ben de KNVB dankbaar dat ze me deze kans hebben gegund.' 

Van Nistelrooy blijft tot en met juni 2016 aan het Nederlands elftal verbonden. Hij treedt met ingang van het nieuwe seizoen in dienst bij PSV.

Categorie:
Provincie: