maandag, 4. april 2016 - 10:55 Update: 04-04-2016 15:02

Tijd dringt voor FC Twente, nog niet rond met alle schuldeisers

Toekomst FC Twente uiterst onzeker
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

(Elfvoetbal) FC Twente heeft nog steeds geen akkoord bereikt met enkele schuldeisers, terwijl de club maandagavond op bezoek moet bij de KNVB. Als dat akkoord er vandaag niet komt, moet de club zich met lege handen melden bij de licentiecommissie van de KNVB.

"Wel vindt er intensief overleg plaats en realiseren alle partijen zich de enorme tijdsdruk richting 1 mei. Van de ontwikkelingen worden de gemeente Enschede en de KNVB op de hoogte gehouden", luidt de korte verklaring van de Enschedese club op de eigen website.

Zo tikt de tijd weg voor FC Twente en komt het intrekken van de licentie steeds dichterbij. Als er in de loop van de dag niet alsnog beweging komt bij de schuldeisers heeft FC Twente de licentiecommissie vanavond niets te bieden. De KNVB heeft als absolute voorwaarde voor behoud van de licentie gesteld dat alle schuldeisers geld laten vallen van hun vordering. Onder de vijftien schuldeisers bevinden zich onder andere de oud-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan.

In december trok de licentiecommissie van de KNVB de proflicentie van FC Twente al voorwaardelijk in vanwege de overeenkomst tussen de club en investeringsgroep Doyen.

Categorie:
Provincie: