zondag, 1. mei 2016 - 17:19 Update: 01-05-2016 17:43

PSV schiet met 6 doelpunten nog niets op

Doelsaldo PSV en Ajax onveranderd, beide pakken 3 wedstrijdpunten
Foto: PSV
Eindhoven/Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) PSV wilde zondagmiddag tegen SC Cambuur graag aan het doelsaldo werken. Ondanks de ruime 6-2 overwinning van de Eindhovenaren was aanvoerder Luuk de Jong niet tevreden, al kwam dat niet alleen door het optreden van zijn eigen ploeg.

Doelsaldo onveranderd

'Klopt, dat komt ook door de andere uitslag', doelt De Jong op de 4-0 overwinning van Ajax. Daardoor is PSV niet veel opgeschoten, want het doelsaldo is gelijk gebleven ten opzichte van de Amsterdammers. 

Beslissing laatse speeldag

De beslissing gaat dus vallen op de laatste speeldag van de competitie als PSV naar PEC Zwolle gaat en Ajax naar De Graafschap. PSV moet dan met meer dan zes doelpunten verschil winnen dan Ajax dat doet.

PSV scoorde tegen Cambuur zelf zes keer, maar kreeg ook twee onnodige doelpunten tegen. 'Daar hebben we het al zo vaak over gehad. Het is niet één fout, maar het gaat om meerdere fouten. De eerste is een beetje pech dat hij via via erin gaat, dat is zuur. Het mag niet als topclub zijnde', baalt de spits tegenover de camera's van FOX Sports.

'Nog een kans'

'Maar we geven nog niet op, want volgende week is er nog een kans' vervolgt De Jong. De aanvoerder hoopt dat De Graafschap het Ajax lastig kan maken. 'Ik hoop dat ze hun sportieve plicht doen. En ik ken de jongens daar een beetje, misschien helpt dat. Maar we moeten het zelf eerst nog maar eens zien te doen, want Zwolle uit is gewoon een lastige wedstrijd.'

Categorie:
Provincie:
Tag(s):