zondag, 8. mei 2016 - 14:55 Update: 08-05-2016 15:04

KNVB neemt twee schalen mee voor kampioensstrijd

KNVB neemt twee schalen mee voor kampioensstrijd
Foto: Archief EHF
Doetinchem/Zwolle

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De KNVB neemt zondag geen risico bij de ontknoping van de titelstrijd in de Eredivisie. Omdat PSV nog een kleine kans heeft om kampioen te worden, is de KNVB in zowel Doetinchem als Zwolle aanwezig met een kampioensschaal.

Ajax en PSV, de nummers één en twee van de Eredivisie, spelen zondagmiddag beide een uitwedstrijd. De Amsterdammers nemen het op tegen De Graafschap, terwijl PSV het in Overijssel opneemt tegen PEC Zwolle. 

Ajax staat met 81 punten bovenaan, terwijl PSV evenveel punten bij elkaar voetbalde. De Eindhovenaren hebben echter een minder doelsaldo dan Ajax, dat bij winst nagenoeg zeker lijkt van het 34e landskampioenschap. 

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, liet zondagmorgen via Twitter weten dat hij onderweg is naar Doetinchem met de eerste kampioensschaal. Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond, is op weg naar Zwolle. Ajax kan voor de 34e keer in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland worden, voor PSV zou het de 23e keer zijn.

Categorie:
Provincie: