maandag, 9. mei 2016 - 15:06 Update: 09-05-2016 17:50

Stadhuisplein Eindhoven stroomt vol voor dubbel feestje

Stadhuisplein Eindhoven stroomt vol voor dubbel feestje
Foto: Hendriks Multi Media
Stadhuisplein Eindhoven stroomt vol voor dubbel feestje
Foto: Hendriks Multi Media
Eindhoven

Eindhoven is klaar voor het vieren van het dubbele kampioensfeest. PSV wist onverwacht zondag de kampioensschaal binnen te halen en de hockeyers van Oranje Zwart werden zondag ook landskampioen.

Het Stadhuisplein is opgebouwd en ook het programma is bekend. Om 16.15 uur trappen de PSV DJ’s af, de selectie is er om 18.45 uur. Om 16.15 uur beginnen PSV DJ’s aan de warming-up, gevolgd door Band Zonder Banaan en de SRV Mannen. 

Huldiging Oranje Zwart

Rond 17.30 uur is het tijd voor het eerste feest. Dan wordt hockeykampioen Oranje Zwart op het bordes geroepen en gehuldigd. DJ Mental Theo neemt het daarna weer over en draait totdat de PSV-selectie om 18.45 uur begint aan een grootse huldiging.

Schermen bij het stadion 

Supporters die de huldiging vanaf het Stadhuisplein willen beleven, kunnen het best op tijd naar het plein komen. Na de overweldigende drukte tijdens het kampioensfeest van vorig jaar is besloten het Stadhuisplein af te sluiten indien het ‘vol’ is. 

Iedereen die het Stadhuisplein vanwege die verwachte drukte niet op kan komen, kan de rondrit en huldiging van begin tot eind volgen via grote schermen bij het Philips Stadion, bij ingang 20 en 21. Ook op de Markt en het 18 Septemberplein staan schermen.

Dubbel kampioensfeest

Iedereen kan het dubbele kampioensfeest op maandag 9 mei bijwonen op verschillende plekken in de stad, zowel live als op grote schermen. De huldiging van beide kampioensteams vindt plaats op het Stadhuisplein. 

Tour PSV door stad

Het feest in Eindhoven wordt gevierd met een tour door de stad van PSV. Die tour begint bij het Philips Stadion en eindigt op het Stadhuisplein. De route van de tour is Philipsstadion - PSV laan - Mathildelaan - 18 Septemberplein - Vestdijk - Geldropseweg - Bilderdijklaan - Stadhuisplein.

Programma

16.00     Philipsstadion open (voor kinderen en mensen met een beperking)
17.15     Aanvang rijtoer vanaf PSV-laan
17.30     Huldiging Oranje Zwart (Stadhuisplein)
18.00     Einde huldiging Oranje Zwart
18.45     Huldiging PSV (Stadhuisplein)
19.30     Einde huldiging PSV

Categorie:
Provincie: