dinsdag, 7. juni 2016 - 23:02

Koning bij openingsceremonie EK atletiek Museumplein Amsterdam

Koning bij openingsceremonie EK atletiek Museumplein Amsterdam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Koning Willem-Alexander is dinsdagmiddag 5 juli aanwezig bij de openingsceremonie van de Europese Kampioenschappen atletiek op het Museumplein in Amsterdam. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis dinsdag bekendgemaakt.

Tijdens de openingsceremonie dragen atleten van de 50 deelnemende landen de vlag van hun land. De vlag van European Athletics, de Europese atletiekfederatie, wordt gehesen door twee jeugdtalenten. De koning woont de openingsceremonie bij en spreekt met een aantal Nederlandse atleten.

De Europese Kampioenschappen atletiek, die voor het eerst in Nederland worden georganiseerd, vinden van 6 tot en met 10 juli plaats in Amsterdam. Ongeveer 1500 atleten uit 50 landen gaan in het Olympisch Stadion strijden om medailles in 46 atletiekdisciplines. 

Speerwerpen en discuswerpen

De kwalificatierondes voor het speerwerpen en discuswerpen vinden plaats op het Museumplein, in het hart van de stad. Tijdens de EK atletiek worden met verschillende activiteiten sport, sportief gedrag en een gezonde leefstijl gestimuleerd.

Categorie:
Provincie: