dinsdag, 13. september 2016 - 22:59 Update: 13-09-2016 23:01

PSV verliest nipt van sluw Atletico Madrid

Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) PSV maakte dinsdagavond een valse start in de Champions League.

De Nederlandse afvaardiging verloor met nipte cijfers van Atletico Madrid (0-1). Saúl Ñíguez was in de slotfase van de eerste helft verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de enerverende ontmoeting.

Het zat de thuisploeg ook niet echt mee. Een vroeg doelpunt van Luuk de Jong werd geannuleerd wegens duwen van ploeggenoot Hector Moreno. Enkele minuten na de openingstreffer van de Spanjaarden kreeg PSV een strafschop van de warrig fluitende Martin Atkinson.

Penalty

Het was een cadeautje, want Luciano Narsingh ging wel erg makkelijk naar de grond. De inzet van Andres Guardado werd op fraaie wijze gekeerd door Atletico-doelman Jan Oblak.

PSV bleef in de tweede helft vechten voor een goed resultaat, maar doelpunten bleven helaas uit. Atkinson zag een handsbal van Godin over het hoofd en pogingen van Pereiro en De Jong leverden niet het gewenste resultaat op.

Atletico Madrid leunde op de ijzersterke verdediging en was via de counter een paar keer dicht bij de tweede treffer. De ploeg van Phillip Cocu vervolgt het Champions League-avontuur op 28 september met een uitwedstrijd tegen FK Rostov.