vrijdag, 30. september 2016 - 17:47 Update: 30-09-2016 17:49

Helle Thomsen nieuwe bondscoach Nederlandse Handbaldames

Helle Thomsen nieuwe bondscoach Nederlandse Handbaldames
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oosterbeek

De Deense coach Helle Thomsen is per direct aangesteld als bondscoach van de handbaldames. Dit heeft het Nederlands Handbal Verbond (NHV) vrijdagmiddag laten weten.

Komende week vervangt de 45-jarige Deense coach Henk Groener, die vorig weekend bekend maakte na het EK in december terug te treden. Thomsen heeft een contract getekend tot en met het EK in december met een optie tot verlenging.

Thomsen

De Oranjedames komen aanstaande maandag bij elkaar en spelen van donderdag tot en met zaterdag het Holland Handball Tournament in Eindhoven. Dit is de eerste voorbereiding op het EK. Thomsen won als coach met het Deense FC Midtjylland de landstitel en veroverde brons met de Zweedse vrouwen op het EK in 2014.

Met de komst van Helle Thomsen ontstaat er een nieuwe situatie in het begeleidingsteam. Debbie Klein zal tijdens het Holland Handball Tournament als assistent bondscoach van Helle Thomsen functioneren, waarmee tevens een einde is gekomen aan de rol van Peter Portengen als assistent bondscoach. Na het toernooi zal het NHV samen met Helle Thomsen gaan kijken wie assistent bondscoach wordt.

Onder leiding van Groener en Portengen won Oranje zilver op het WK in 2015 en werd het team vierde op de Olympische Spelen in Brazilië.

Categorie:
Provincie: