zaterdag, 1. oktober 2016 - 9:23 Update: 01-10-2016 9:24

Van Oostveen: 'Aanstelling Blind was een fout'

Van Oostveen: 'Aanstelling Blind was een fout'
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Voormalig KNVB-voorzitter Bert van Oostveen heeft toegegeven dat het aanstellen van Danny Blind niet op de juiste manier is gegaan. De bondscoach had niet al in 2014 benoemd moeten worden, zegt Van Oostveen in het NRC.

Opvolger al bekend

De KNVB koos ervoor om in 2014 Guus Hiddink aan te stellen als bondscoach en meteen ook vast zijn opvolger, Danny Blind, te benoemen. Een beslissing die veel wenkbrauwen deed fronsen. Het bleek het begin van een lange periode vol onrust rondom de KNVB, die nog altijd niet voorbij lijkt.

'Als je te snel communiceert, dan loop je het risico dat het van tevoren gaat broeien en schuren', analyseert Van Oostveen zijn manier van handelen. 'Dat is met Danny ook gebeurd. Met de wetenschap van nu was het veel beter geweest om wel met Danny die afspraak te maken, maar daar niet over te communiceren.'

EK2016

Uiteindelijk nam Blind het stokje niet vanaf het EK 2016 over, maar al een jaar eerder. Zijn voorganger Guus Hiddink werd de laan uitgestuurd wegens tegenvallende prestaties en Blind schoof vervroegd door. Zijn contract als bondscoach van het Nederlands elftal loopt nog tot en met het WK van 2018.

Categorie:
Provincie: