woensdag, 19. oktober 2016 - 16:40 Update: 19-10-2016 16:42

NEC en Vitesse roepen supporters op zich te gedragen

NEC en Vitesse roepen supporters op zich te gedragen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nijmegen

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Zondag staat ie weer op het programma. Om 12.30 uur strijden NEC en Vitesse in Nijmegen om de eer van Gelderland. De clubleidingen van beide clubs waarschuwen de supporters bij voorbaat al.

'Gedraag je', luidt de strekking van een verklaring die beide clubs woensdagmiddag op hun website hebben geplaatst. NEC en Vitesse willen met het statement onderstrepen dat de derby 'op het veld wordt gespeeld' en rekenen erop dat 'de sportieve rivaliteit alleen op het veld tot uiting komt'.

"Beide clubs hebben de afgelopen periode veelvuldig met elkaar en de veiligheidspartners om tafel gezeten om de organisatie rondom de derby's te bespreken en bepaalde maatregelen opnieuw vast te stellen", zo stellen de beide clubs. "De derby's tussen Vitesse en NEC horen bij de mooiste wedstrijden van het seizoen."

De laatste derby, op 3 april, was een prooi voor NEC. Het werd in Nijmegen 2-1. Na negen speeldagen is Vitesse terug te vinden op plek zes. NEC staat als nummer twaalf gerangschikt.

Categorie:
Provincie: