dinsdag, 19. december 2017 - 17:49

Minister steunt organisatie EK voetbal 2020

Minister steunt organisatie EK voetbal 2020
Amsterdam

De KNVB krijgt een subsidie van maximaal twee miljoen euro voor de organisatie van het EK voetbal in 2020. Daarnaast krijgt de bond ook 500.000 euro om ook het amateurvoetbal mee te laten profiteren van de organisatie van het EK. Het geld komt uit het beleidskader voor topsportevenementen. Dat heeft minister Bruno Bruins (Sport) vandaag bekend gemaakt. Bij de toekenning is ook afgesproken dat er rondom het toernooi aandacht wordt gegeven aan meiden- en vrouwenvoetbal.

Bruno Bruins: 'Met het EK 2020 heeft Nederland weer een fantastisch sportevenement binnengehaald. Het is geweldig als mensen, en vooral kinderen, hun voetbalhelden hier op eigen bodem in actie kunnen zien komen. Ik ben ook blij met de afspraken over extra aandacht voor het vrouwenvoetbal. De ontwikkeling van het vrouwenvoetbal zit op dit moment in de lift. En dat komt voor een groot deel door de topprestaties van het Nederlands vrouwenelftal. Zij verdienen meer waardering en ik blijf me hiervoor inzetten.'

Gisteren maakte de KNVB bekend dat het EK Vrouwenvoetbal, dat eerder dit jaar gebruik maakte van dezelfde bijdrage uit het beleidskader, heeft geleid tot miljoenen aan directe extra bestedingen in de Nederlandse economie.

Speelstad Amsterdam

Het motto van EURO2020 is ‘Building Bridges’. Amsterdam is één van de 12 speelsteden. In de Amsterdam ArenA worden 3 groepswedstrijden en 1 achtste finale gespeeld. Het Nederlands elftal is niet automatisch geplaatst en moet via het reguliere kwalificatietoernooi deelname afdwingen. Bij plaatsing heeft het Nederlandse elftal wel thuisvoordeel met ten minste twee wedstrijden in Amsterdam.

Maatschappelijke spin-off

Met EURO2020 viert Nederland een groot voetbalfeest. De KNVB wil dit voetbalfeest benutten om met het plezier van voetbal een blijvende impuls te geven aan verbinding in Nederland. Dit doet ze met een maatschappelijk programma dat lokaal en bottom-up wordt vormgeven, waar iedereen welkom is en met voetbal (plezier) als rode draad.

Voor de organisatie van grote eenmalige topsportevenementen is in 2018 7 miljoen euro beschikbaar. Het kabinet heeft besloten dit bedrag in 2019 te verhogen tot 12 miljoen.

Categorie:
Provincie: