dinsdag, 10. november 2020 - 15:15 Update: 10-11-2020 16:45

Jan Lammers: 'Datum F1 Zandvoort september 2021 kon niet beter'

circuit-f1-zandvoort
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Zandvoort

Dinsdag heeft de FIA de racekalender bekendgemaakt voor de Formule 1 voor het nieuwe raceseizoen in 2021. De datum waarop het F1-circus voor het eerst sinds 35 jaar weer in de duinen bij Zandvoort zijn opwachting maakt is gunstig: van 3 t/m 5 september.

COVID-19

Het seizoen 2021 volgt op een ongekend jaar voor de Formule 1 waarin de COVID-19-pandemie resulteerde in een herziene kalender voor 2020 van 17 races en de eerste internationale sport die zijn seizoen hervat. De plannen voor 2021 omvatten een uitgebreid overleg met alle initiatiefnemers en hun lokale en nationale autoriteiten in een zeer roerende tijd in verband met de wereldwijde pandemie. 

Robuuste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen

De  Formule 1 en de FIA hebben robuuste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen genomen om het herziene seizoen 2020 opnieuw te starten en effectief te laten verlopen. 'Onze gastheren voor 2021 zijn gerustgesteld door onze veilige terugkeer naar het racen dit seizoen en zijn ervan overtuigd dat de plannen en procedures die we hebben ons in staat zullen stellen om terug te keren naar een normaal niveau voor het seizoen 2021', zo laat de FIA weten.

Wereldwijde belangstelling Terugkeer Dutch Grand Prix

'De eerste uitgestelde editie van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix staat gepland van 3 tot en met 5 september 2021. Gezien de wereldwijde belangstelling voor de terugkeer van de Dutch Grand Prix is, in overleg met Formule 1, besloten voor een datum in september 2021', zo meldt Circuit Zandvoort.

'Blij'

Organisator van de Dutch Grand Prix en CM.com Circuit Zandvoort waren helemaal klaar voor de eerste editie van de F1 Heineken Dutch Grand Prix in 2020. Beide partijen zijn blij met de nieuwe datum van 3-5 september 2021 en kijken uit naar de feestelijke terugkeer van de Formule 1 met alle racefans en de miljoenen kijkers rond de hele wereld.

Jan Lammers: 'Geweldige datum'

Sportief directeur Jan Lammers zegt: 'De terugkeer van de F1 naar Nederland is natuurlijk mogelijk gemaakt door gezond ondernemersinitiatief maar vooral door de massale belangstelling van de vele racefans in ons land. Deze nieuwe datum vlak na de zomer heeft als voordeel dat de piek van de zomervakanties achter de rug is, dat de kans groot is dat het weer goed is en dat de corona-maatregelen dan beperkter zijn. Dit is dan ook een geweldige datum voor Zandvoort en de gehele regio. Met andere woorden, de organisatie is heel positief en bereidt zich voor om op deze datum een groot publieksevenement neer te zetten'. 

Start F1 seizoen Australië

De start van het F1-seizoen is 18 maart 2021 in Australië.

Categorie:
Provincie: