zondag, 13. maart 2022 - 19:11

Ajax neemt Klaas Jan Huntelaar in dienst

Logo Ajax
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Ajax heeft Klaas Jan Huntelaar in dienst genomen. De voormalige topspits wordt toegevoegd aan de technische organisatie van de club.

Om de continuïteit voor de korte termijn te borgen zijn na het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars de meeste taken behorend bij het betaald voetbalbeleid tijdelijk neergelegd bij technisch manager Gerry Hamstra. Hij werkt daarin nauw samen met hoofdtrainer Erik ten Hag. Huntelaar gaat hen daarin per direct ondersteunen. Vanaf 1 juli 2022 gaat hij daarnaast programma’s volgen waardoor hij zich verder gaat ontwikkelen in zijn nieuwe rol buiten het veld. De ex-prof, die deze zomer bij Schalke 04 zijn imposante voetbalcarrière afsloot, tekent een verbintenis die loopt tot 1 juli 2024.

Los van deze aanstelling van Huntelaar hebben de Raad van Commissarissen en de directie van Ajax zichzelf gezamenlijk ten doel gesteld om in de zomer van 2022 een nieuwe directeur voetbalzaken aan te stellen.

Algemeen directeur Edwin van der Sar: “Ajax heeft sinds de transfer van Klaas Jan naar Schalke met hem contact gehouden. Wij waren op de hoogte van zijn interesses en zijn ambitie om op termijn technisch directeur bij een profclub te worden. Om die reden heeft hij sinds de zomer al een paar keer een kijkje bij ons in de keuken gekregen en zo bijvoorbeeld vergaderingen van de directie en de Raad van Commissarissen bijgewoond. Ajax staat voor talentontwikkeling en daar past deze nieuwe rol van Klaas Jan in. We stellen in overleg met hem een ontwikkelingsprogramma samen waarin hij onder meer zijn licht gaat opsteken bij de internationale scouting onder leiding van Henk Veldmate en een rol krijgt bij het technisch overleg, over de samenstelling van de selecties van Ajax 1 en Jong Ajax. Dus allemaal taken met de focus op betaald voetbal. Het mooie aan Klaas Jan is dat hij veel verstand heeft van het internationale topvoetbal, goed over dingen nadenkt en dat hij een duidelijke eigen mening heeft. Ik ben er van overtuigd dat hij die, ook al is hij nieuw in deze rol, meteen zal geven.”

Klaas Jan Huntelaar: “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in dingen die buiten het veld gebeuren bij een club en ik wil mijn kennis daarin graag verbreden. Dat kan in het traject dat Ajax mij biedt. Ik ben blij dat ik weer terug ben en ben nieuwsgierig naar wat er de komende periode allemaal gaat gebeuren.  Ik ben ook bezig met mijn trainersdiploma, de kennis die ik bij de cursus opdoe komt me ook van pas bij wat ik bij Ajax ga doen. Verder heb ik vooral zin in de samenwerking met de bestaande organisatie, om een bijdrage te leveren aan de onderwerpen waar ik denk kijk op te hebben, maar ook waarin ik me verder wil ontwikkelen.”

Categorie:
Provincie: