persoonsgegevens

maandag, 17. augustus 2020 - 20:04

AP: Privacy corona-app gebruikers nog onvoldoende gewaarborgd

De privacy rond corona-app CoronaMelder is nog onvoldoende gewaarborgd. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat de minister afspraken moet maken met Lees verder...

Foto van dossier mappen papier | Archief EHF
maandag, 11. november 2019 - 17:39

OM blundert: verdachten bedreiging en afpersing krijgen namenlijst bedrijf

In het onderzoek naar de dreiging richting een Gelders bedrijf is een lijst met personeelsgegevens terecht gekomen in het dossier. Daardoor hebben Lees verder...

Aleid Wolfsen benoemd tot voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens (AP)
maandag, 11. november 2019 - 15:58

Privacywaakhond focust zich op toezicht datahandel, digitale overheid en AI

De privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat zich de komende jaren toeleggen in het toezichtwerk met extra nadruk op drie focusgebieden: Lees verder...

Energieprijzen gaan stijging in 2018
zaterdag, 17. augustus 2019 - 12:58

Energieverkopers wisselen op grote schaal persoonsgegevens uit

Uit gesprekken met verkopers en documenten die het AD in handen heeft, blijkt dat energieverkopers op grote schaal persoonsgegevens uitwisselen om Lees verder...

Foto van instellingen cookies computer | Archief EHF
vrijdag, 1. maart 2019 - 12:01

Autoriteit Persoonsgegevens nemen cookies websites onder de loep

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zegt binnenkort een onderzoek te starten naar de naleving van privacyregels door websites. Dit doet men na een onderzoek Lees verder...

'Politiemol' Mark M. (31) krijgt 5 jaar celstraf
vrijdag, 21. december 2018 - 11:04

Nationale Politie beschermt politiegegevens nog steeds niet goed genoeg

De Nationale Politie moet de procedures aanpassen om te voorkomen dat onbevoegde medewerkers bepaalde gegevens kunnen gebruiken of inzien. De Autoriteit Lees verder...

Foto van website werk.nl | Screenshot
dinsdag, 30. oktober 2018 - 14:06

AP dwingt UWV met sanctie gegevens beter te beveiligen

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) een last onder dwangsom op van 150.000 euro per maand met Lees verder...

Foto van dossier mappen patiënt kast | Archief EHF
woensdag, 2. mei 2018 - 20:37

VEH: Persoonsgegevens huiseigenaren onbeschermd op straat

Het Kadaster verstrekt tegen betaling niet alleen woninginformatie maar ook vergaande persoonsgegevens van de eigenaren. Iedereen kan online koop- en Lees verder...

Foto van logo Facebook | Facebook
donderdag, 5. april 2018 - 11:55

Facebook diep door het stof

Gegevens van zo'n 87 miljoen Facebookgebruikers, voornamelijk Amerikanen, zijn mogelijk in handen gekomen van onderzoeksbureau Cambridge Analytica. Dat Lees verder...

data-binair
dinsdag, 13. februari 2018 - 18:19

CTIVD: AIVD en MIVD zorgvuldig met bulkdatasets met persoonsgegevens

Uit het onderzoek door de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) is gebleken dat de AIVD en MIVD zorgvuldig omgaan met de Lees verder...

donderdag, 24. augustus 2017 - 12:06

Korpschef stuurt alle medewerkers mail na 'lekken persoonsgegevens’

Donderdag heeft Korpschef Erik Akerboom een mail gestuurd naar alle medewerkers van de politie naar aanleiding van het lekken van informatie van Lees verder...

Foto van laptop
donderdag, 29. december 2016 - 17:06

Drie laptops met patiëntgegevens gestolen bij UMCG

De gegevens van ongeveer 1.300 patiënten zijn mogelijk op straat komen te liggen nadat er drie laptops uit het UMCG zijn gestolen. Het ziekenhuis heeft aan Lees verder...

Foto van laptop
maandag, 5. december 2016 - 20:02

Persoonsgegevens mogelijk op straat door gestolen laptop

Gegevens van bedrijven en inwoners van verschillende Nederlandse gemeenten liggen mogelijk op straat. Lees verder...

Foto van computers | Archief FBF.nl
donderdag, 27. oktober 2016 - 8:10

CBS: Ouderen beschermen persoonsgegevens het minst

Nederlanders van 65 jaar of ouder beschermen persoonsgegevens op internet het minst vaak. Van de 65-plussers die persoonlijke gegevens of - informatie op Lees verder...

Aleid Wolfsen benoemd tot voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens (AP)
vrijdag, 27. mei 2016 - 20:54

Aleid Wolfsen benoemd tot voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

Aleid Wolfsen wordt de nieuwe voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft besloten hem te Lees verder...

Foto van loket gemeente | Archief EHF
dinsdag, 19. april 2016 - 18:55

'Gemeenten onzorgvuldig met verwerking persoonsgegevens'

Nederlandse gemeenten weten onvoldoende welke persoonsgegevens van hun burgers zij in het sociaal domein mogen verwerken en welke regels daarvoor gelden. Lees verder...

Foto van dossier mappen patiënt kast | Archief EHF
maandag, 15. februari 2016 - 14:47

'Extra aandacht voor bescherming patiëntgegevens'

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in een open brief aan Raden van Bestuur van zorginstellingen in Nederland aandacht gevraagd voor de bescherming van Lees verder...

foto van datacentrum | fbf
woensdag, 30. december 2015 - 15:23

CBP mag zelf boetes opleggen per 1 januari

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) verandert op 1 januari 2016 in Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens kan direct boetes Lees verder...

Foto van dossier mappen patiënt kast | Archief EHF
woensdag, 23. december 2015 - 21:10

SP vraagt opheldering over verkrijgen persoonsgegevens door Menzis van gemeente

De SP-fractie in Groningen krijgt klachten over het ontvangen van brieven van Menzis over de collectieve zorgverzekering voor minima. In de brieven nodigt Lees verder...