vrijdag, 18. juli 2014 - 21:32 Update: 18-07-2014 21:41

Landelijk Team Forensische Opsporing naar Oekraïne

Foto van forensisch onderzoek politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Driebergen/Kiev/Donetsk

Naar verwachting, vertrekken vrijdag nog naar aanleiding van de vliegramp in de Oekraïne, enkele leden van het Landelijke Team Forensische Opsporing (LTFO) van de politie naar Kiev. Dit meldt de politie vrijdag.

’Het tijdstip van vertrek is nog afhankelijk van de definitieve opdracht van de minister’, aldus de politie. De teamleden stellen zich op de hoogte van de situatie en praten met de autoriteiten over de mogelijkheden rond het identificatieproces van de slachtoffers.

Verzamelen informatie
Het LTFO bereidt ondertussen in Nederland ook de werkzaamheden voor die hier noodzakelijk zijn om later de identificatie van de Nederlandse slachtoffers mogelijk te maken. 

Daaronder behoort onder meer het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over de slachtoffers. Daarnaast staan vijftig familierechercheurs klaar om als vast aanspreekpunt voor de nabestaanden op te treden.

LTFO
Het LTFO is een team van de Nederlandse politie en partners, waarin de deskundigheid op het gebied van forensische opsporing en slachtofferidentificatie in ons land is gebundeld. Bij een grote ramp of terroristische aanslag worden met één druk op de knop dé forensisch specialisten van Nederland opgeroepen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112: