woensdag, 9. december 2015 - 14:05 Update: 09-12-2015 14:29

Nieuw logo voor Maastricht UMC+

Nieuw logo voor Maastricht UMC+
Foto: Maastricht UMC+
Maastricht

Woensdag heeft het Maastricht UMC+ een nieuw logo geïntroduceerd. Dit meldt het Maastricht UMC+ woensdag.

Prof. dr. Marja van Dieijen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Maastricht UMC+, en prof. dr. Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht, onthulden tijdens een interne sessie voor de medewerkers gezamenlijk het nieuwe logo. Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Faculty of Healty Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht werken al sinds 2008 samen onder de naam Maastricht UMC+.

Het nieuwe logo bestaat uit een gestyleerd oranje hart, gevolgd door de naam Maastricht UMC+. Het oranje hart symboliseert de inzet en betrokkenheid van de medewerkers van het Maastricht UMC+, die zich inzetten voor goede zorg en het verbeteren van de gezondheid van de inwoners van deze regio en daarbuiten. 

Het hart is opgebouwd uit de letters ‘M U M C +’. Kleur en lettertype van de naam Maastricht UMC+ zijn gelijk aan die van de stijl van de Universiteit Maastricht om de relatie tussen de samenwerkingspartners te onderstrepen. De naam azM zal in de loop van de tijd steeds minder gebruikt gaan worden in de publieks-communicatie.

Categorie:
Provincie: