maandag, 21. december 2015 - 23:18 Update: 22-12-2015 11:52

Dj's 3FM Serious Request nodigen Benny Jolink uit die een inzamelingsactie weigerde

Dj's 3FM Serious Request nodigen Benny Jolink uit na opmerking
Foto: Robert Hoetink
Heerlen

Benny Jolink is uitgenodigd in het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Heerlen. De reden is dat Jolink tijdens zijn afscheidsconcert in ZiggoDome had gezegd dat hij niets met de commercie van 3FM te maken wilde hebben in zijn show en dat mensen maar beter hun geld over kunnen maken naar de KWF Kankerbestrijding.

De dj's willen, als Jolink op de uitnodiging ingaat, uitleggen dat er niks aan de strijkstok blijft hangen, zoals Jolink zaterdagavond tegenover zijn publiek beweerde. ''We werken al twaalf jaar samen met het Rode Kruis. Jaarlijks verantwoorden we iedere opgehaalde euro'', reageerde Domien Verschuuren maandagavond aan RTL.

3FM wilde tijdens het afscheidsconcert van Normaal toestemming van Jolink om ook daar geld in te zamelen voor Serious Request, maar Jolink weigerde dat.

Tijdens zijn optreden noemde Jolink de dj's in het Glazen Huis 'een stel publiciteitsgeile aanstellers met een megasalaris die een beetje voor de show in een glazen huis gaan zitten'.

Laten we eerlijk zijn. Jolink heeft wel een beetje gelijk. Al houden de dj's er naar eigen zeggen niks aan over, 3FM claimt zo wel luisterdichtheid dat extra luisteraars dus adverteerders trekt. Maar wat als er niemand wat doet, dan loopt het Rode Kruis wel miljoenen mis. Dat willen we natuurlijk ook niet toch?

Categorie:
Provincie:
Tag(s):