donderdag, 3. december 2015 - 17:26 Update: 03-12-2015 17:34

Jonk per direct weg bij Ajax

Jonk per direct weg bij Ajax
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Ajax en Wim Jonk gaan per 4 december uit elkaar. Dat heeft de club donderdagmiddag bekendgemaakt. Daarmee is een arbitragezaak van de baan.

De Amsterdammers wilden begin november van het hoofd jeugdopleiding af, omdat hij al een bijna een heel jaar weigert aan te schuiven bij vergaderingen van het technisch hart. Jonk ging in eerste instantie niet akkoord met de vertrekregeling die de club hem aanbood. 

Plannen Cruijff

De Volendammer vindt dat de plannen van Johan Cruijff niet goed worden uitgevoerd en wilde aanvankelijk de arbitragecommissie laten beslissen of hij ontslagen mocht worden. Die is door het akkoord tussen Ajax en Wim Jonk van de baan. Als gevolg van het nadere ontslag van Jonk trok adviseur Johan Cruijff zijn handen af van Ajax.

Algemeen directeur Dolf Collee rept op de website van Ajax geen woord over de werkweigering van Jonk. 'Wim heeft de afgelopen jaren met zijn team veel veranderingen in gang gezet die goed zijn voor onze jeugdopleiding', zegt hij. 'Vernieuwingen die passen bij een ambitieuze club als Ajax. Wij zijn hem daar dan ook zeer dankbaar voor. Wij wensen Wim veel succes in zijn verdere loopbaan.'

Jonk: 'Ik heb de afgelopen jaren met plezier bij Ajax gewerkt en alles gegeven voor de jeugdopleiding en het Plan Cruijff. Nadat Ajax te kennen heeft gegeven niet door te willen met mij voel ik onvoldoende draagvlak en hebben we besloten uit elkaar te gaan. Ik denk dat het uiteindelijk in niemands belang is om dit voor een rechter uit te vechten.'

Categorie:
Provincie:
Tag(s):