vrijdag, 4. december 2015 - 9:04 Update: 04-12-2015 9:09

Jonk: 'Ik ben en blijf Ajacied'

Jonk: 'Ik ben en blijf Ajacied'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Jonk leefde al maandenlang in onmin met de directie van de club waar hij eerst als speler en later als jeugdtrainer en hoofd opleidingen in dienst was. Donderdag kwam naar buiten dat beide partijen akkoord zijn over een vertrekregeling. Een gang naar de rechter werd daarmee voorkomen.

Per vrijdag 4 december gaan Jonk en Ajax uit elkaar. "Het is mij in de laatste weken nog duidelijker geworden dat er in de huidige situatie voor mij geen toekomst is bij Ajax", reageert Jonk op zijn vertrek. "Nadat Ajax te kennen heeft gegeven van mij af te willen, zijn wij nogmaals rond de tafel gaan zitten en heb ik met mijn advocaat Joost Quant opnieuw oplossingen aangedragen om een procedure te voorkomen. Ajax blijft het probleem echter als een arbeidsconflict zien. Maar ik zie het breder: het gaat niet alleen om mij maar vooral om de invulling en de uitvoering van het Plan Cruijff."

Steun aanhang

Jonk heeft het merendeel van de Ajax-aanhang aan zijn zijde, zo bleek onlangs via een poll op deze website. Een van de belangrijkste redenen voor de onenigheid tussen Jonk en de directie was het aankoopbeleid, dat volgens de baas van de Toekomst de doorstroom van eigen talenten in de weg stond.

Wat Jonk verder tegen de borst stuitte was het feit dat achter zijn rug om werd onderhandeld over contracten van jeugdtrainers. Zo konden enkele trainers tegen de wens van Jonk in rekenen op een langer dienstverband. "Ik heb ook mijn mening over de aankopen en de manier van voetballen. Maar alles valt of staat met de opzet en het functioneren van het Technisch Hart. Ik heb twee jaar lang aan de bestuurders gevraagd om een duidelijke verdeling van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het Technisch Hart. Ik heb ook steeds oplossingen aangedragen. Maar waar de directie uiteindelijk mee is gekomen, gaat naar mijn mening tegen het Plan Cruijff in. Als iedereen over alles gaat en anderen kunnen beslissen over spelers en medewerkers in de jeugdopleiding, zonder kennis en betrokkenheid, dan ontstaat er een onwerkbare situatie", zegt hij daarover.

Ajacied

Om een rechtszaak te voorkomen stemde Jonk in met het verzoek van de directie om na een gesprek uit elkaar te gaan. "De toekomst van Ajax en het Plan Cruijff ligt wat mij betreft uiteindelijk in handen van de leden. Ik ben en blijf een Ajacied."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):