woensdag, 16. december 2015 - 13:12 Update: 16-12-2015 13:17

Supportersvereniging FC Twente wil boete van 45.250,- euro betalen

Supportersvereniging FC Twente wil boete van 45.250,- euro betalen
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De supportersvereniging DE VRIENDENKRING wil de boete van 45.250,- euro betalen die FC Twente dinsdag kreeg van de licentiecommissie van de KNVB.

De boete is onderdeel van nog veel meer sancties die FC Twente opgelegd kreeg voor het misleiden van de commissie. De proflicentie van de club is door de bond voorwaardelijk ingetrokken. Bovendien mogen de Tukkers drie jaar geen Europees voetbal spelen. Oud-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan verzwegen een deel van het contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports voor de bond.

'Met verbijstering hebben we kennis genomen van het besluit van de licentiecommissie om de club ongenadig hard te straffen voor (vermeende) misstanden van twee personen. We hebben besloten tot een gift van 45.250 euro', schrijven de supporters op hun website. FC Twente reageerde verheugd op het initiatief van de eigen aanhang. 'Een prachtig gebaar van onze oudste en grootste supportersvereniging. Het illustreert nog maar eens de grote betrokkenheid van onze achterban.'

Categorie:
Provincie: