woensdag, 2. maart 2016 - 20:29

KNVB: Profbestaan FC Twente in groot gevaar

KNVB: Profbestaan FC Twente in groot gevaar
Foto: Archief EHF
Enschede

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Daags nadat het vernietigende onderzoeksrapport van Ben Knüppe over de handelswijze van FC Twente is gepresenteerd, heeft Bert van Oostveen slecht nieuws voor de supporters van de club. De directeur betaald voetbal van de KNVB acht de kans klein dat FC Twente de proflicentie behoudt.

Van Oostveen ging woensdagmiddag met verscheidene Nederlandse media in gesprek over de situatie waarin FC Twente zich bevindt. Tegenover de NOS vertelde hij dat de kans groter is dat FC Twente geen betaald voetbal speelt, dan dat de Tukkers de proflicentie behouden. "Er ligt een aantal vuiltjes uit het verleden en die zijn ontzettend lastig op te lossen. Ik denk dat je Houdini en Hans Klok tegelijkertijd nodig hebt om als Twente hieruit te komen."

FC Twente zal voor 1 mei tot een akkoord met de schuldeisers moeten komen en een sluitende begroting presenteren. "Ik ken de regels van het licentierecht een beetje en ik kan aardig rekenen. Ik maak me grote zorgen over of Twente dat allemaal voor elkaar krijgt voor 1 mei. Het heeft te maken met allerlei schijnfacturen die niet zijn verwerkt. Daardoor haalt Twente mogelijk het meetmoment niet en eerlijk gezegd acht ik de kans dat FC Twente volgend jaar betaald voetbal speelt niet heel groot", zei van Oostveen in gesprek met BNR.

Volgens de KNVB-topman zal FC Twente in ieder geval tot een crediteurenakkoord moeten komen, wil het de proflicentie behouden. "Ik denk dat het in het belang van Twente is dat men komt tot een crediteurenakkoord. Vandaar ook mijn oproep aan Hein Trebbe, Joop Munsterman en Aldo van der Laan om zich echt zo snel mogelijk te melden om te komen tot dit crediteurenakkoord", aldus Van Oostveen tegenover RTV Oost. "Dat moet écht gebeuren en ik vind ook dat ze een morele verantwoordelijkheid hebben richting Twente, maar ook richting de fans en de achterban om dat te doen."

Categorie:
Provincie: