maandag, 7. maart 2016 - 22:02 Update: 07-03-2016 22:03

Voetbalclub Harkemase Boys baalt van racistische geluiden

voetbal
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Achtkarspelen

De voetbalclub Harkemase Boys hoopt niet gestraft te worden door de KNVB, omdat een supporter zaterdag tijdens de wedstrijd tegen VVOG uit Harderwijk racistische geluiden maakte tegen een donkere speler.

Harkemase Boys hoopt dat de club door de KNVB worden geholpen in plaats van gestraft. ''Clubs staan namelijk machteloos en kunnen alleen achteraf reageren. We hopen dat het optreden van de betreffende speler, VVOG en Harkemase Boys gaat gelden als schoolvoorbeeld hoe er moet worden omgegaan met racisme rond de velden''.

''Het incident van afgelopen zaterdag waarbij een jeugdige toeschouwer racistische uitlatingen deed richting een speler van VVOG betreuren wij, zowel VVOG als Harkemase Boys, ten zeerste. Gelukkig werd de dader direct gecorrigeerd door andere supporters die in de buurt stonden. Een daarvan is zelfs nadrukkelijk in beeld als hij met de vinger omhoog naar de dader toeloopt en hem in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk maakt dat zijn gedrag absoluut niet door de beugel kan''.

Categorie:
Provincie: