maandag, 21. maart 2016 - 22:02 Update: 22-03-2016 8:01

Jaarrekening FC Twente klopt niet, nieuwe sancties dreigen

Foto van FC Twente supporters | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

De onregelmatigheden rondom de Tadic-transfer hebben een materieel effect op de jaarrekening 2014/2015 van FC Twente. Het lopende transferonderzoek, dat in januari in opdracht van het bestuur is gestart, maakt dat nu al duidelijk. Reden voor FC Twente om nu haar eerder ingediende jaarrekening onwaar te verklaren en voor de accountant om zijn goedkeurende verklaring in te trekken, zo meldt de club.

Interim-directeur Onno Jacobs: “De opgedoken tweede overeenkomst met de zaakwaarnemer van Tadic en de daaruit voortvloeiende kosten, met name de fiscale consequenties, hebben een grote impact op de jaarcijfers 14/15. Daarom kunnen we niet anders dan de eerder ingediende jaarrekening intrekken en voor 1 mei een nieuwe aangepaste jaarrekening indienen. Wij beseffen dat we als club daarmee niet hebben voldaan aan het tijdig inleveren van correcte jaarcijfers.”

Accountantskantoor BDO zegt over deze kwestie: “Wij hebben FC Twente laten weten dat wij onze verklaring van 30 november 2015 niet kunnen handhaven en dat wij onze toestemming tot verdere openbaarmaking of verspreiding anderszins van die verklaring intrekken.”

Jacobs: “Het intrekken van de jaarrekening zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe sancties van de KNVB-licentiecommissie. Naast een boete moeten we helaas ook rekening houden met nieuwe puntenaftrek. FC Twente zou dan opnieuw de wrange vruchten plukken van het gevoerde beleid in de achterliggende periode. We zullen dit moeten accepteren, maar het is natuurlijk een hard gelag voor iedereen in en rondom FC Twente. Zeker ook voor spelers en staf, die week in week uit met massale steun van de supporters knokken voor ieder punt, zoals we zondag nog hebben kunnen zien. Iedereen snakt naar een normale situatie bij FC Twente. De komende dagen zijn daarin cruciaal.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):