dinsdag, 26. april 2016 - 18:07 Update: 26-04-2016 18:47

FC Twente en Doyen beëindigen samenwerking

FC Twente en Doyen beëindigen samenwerking
Foto: Archief EHF
Enschede

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) FC Twente heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met investeeringsmaatschappij Doyen. De Tukkers moeten wel nog een lening terugbetalen aan Doyen, maar de club uit Enschede krijgt langer de tijd van Doyen.

"Doyen en FC Twente begonnen hun samenwerking in 2013", zegt FC Twente in een statement op de officiële clubsite. "Toen verstrekte Doyen aan FC Twente een lening van vijf miljoen euro. Door de precaire financiële situatie benaderde FC Twente Doyen om financiële steun in de vorm van een lening. Op dat moment waren er geen andere investeerders bereid om het benodigde bedrag te verstrekken. Dankzij Doyen kon FC Twente op dat moment vooruit."

"FC Twente en Doyen hebben nu met elkaar afgesproken onder welke voorwaarden zij hun overeenkomst beëindigen", vervolgt FC Twente. "Daarbij is Doyen bereid gebleken de betalingstermijn te verlengen, waardoor FC Twente meer tijd krijgt om haar financiële situatie te verbeteren."

"FC Twente benadrukt dat Doyen steeds een loyale contractpartij is geweest, die FC Twente vrij heeft gelaten in haar eigen besluitvorming. Beide partijen kijken terug op een constructieve samenwerking die de betrokkenen in staat stelden passende oplossingen te vinden voor de situatie waarin de club zich op dat moment bevond."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):