dinsdag, 26. april 2016 - 18:35 Update: 26-04-2016 22:15

Akkoord FC Twente met schuldeisers

FC Twente komt tot afspraak met schuldeisers
Foto: Archief EHF
Enschede

FC Twente heeft een belangrijke stap gezet door een gesloten akkoord met schuldeisers. Zo meldt de club dinsdag zelf.

FC Twente en ex-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan en ex-commissarissen Hein Trebbe en Hennie ten Hag hebben een akkoord bereikt over een financiële afronding. Dit is een belangrijke en noodzakelijke stap richting de financiële gezondmaking van de club.  

'Belangrijke stap'

Interim-directeur Onno Jacobs: “Dit akkoord betekent een belangrijke stap in de nieuwe toekomst van FC Twente, ook al omdat het een van de voorwaarden is voor het kunnen inroepen van de gemeentelijke garantstelling. Met de financiële bijdragen die hiermee worden geleverd door deze ex-functionarissen laten zij zien dat de club hen zeer ter harte gaat. Wij hopen hiermee ook definitief een streep te kunnen zetten onder het verleden, want uiteindelijk telt er maar een ding: het voortbestaan van FC Twente.”

Al in december was een akkoord bereikt met de betrokken ex-functionarissen, maar ontwikkelingen daarna dwongen ertoe om dat akkoord te herzien. Met dit akkoord over een financiële afronding komt er definitief een eind aan de periode van eigen onderzoek bij FC Twente.

Tevens betekent dit akkoord het einde van FCI, een collectief van Twentse investeerders waarvan ook de genoemde ex-bestuurders deel uitmaakten. FC Twente ziet ook dit als een positieve ontwikkeling en spreekt haar waardering uit voor de bereidheid van de investeerders om de club financieel tegemoet te komen.

Sponsorovereenkomst verlengd

Zwanenberg Food Group, de onderneming van één van de ex-bestuurders, heeft bovendien haar sponsorovereenkomst verlengd tot seizoen 2019/2020.

Categorie:
Provincie: