donderdag, 28. april 2016 - 15:58

FC Twente benoemt nieuwe bestuurders

FC Twente benoemt nieuwe bestuurders
Foto: Archief EHF
Enschede

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) FC Twente heeft bestuurlijke wijzigingen doorgevoerd. De Enschedese club zal vanaf donderdag werken vanuit Stichting FC Twente’65, met een nieuwe raad van commissarissen en een nieuwe directie voor de dagelijkse leiding.

Henri Boers en Mark Rouwhorst vormen samen met voorzitter Huub Rakhorst en Kees van Ast het bestuur van Stichting FC Twente’65, waarin de aandelen van de proftak zijn ondergebracht. De raad van commissarissen van de Tukkers bestaat vooralsnog uit Jan Schutrups en Ton Heerts. Rakhorst licht deze keuze toe: "Zij waren natuurlijk al bestuurlijk betrokken bij FC Twente, maar hebben opnieuw moeten solliciteren naar een positie in de rvc. Dit biedt de noodzakelijke bestuurlijke continuïteit." Het nieuwe bestuur hoopt dat Onno Jacobs aanblijft als interim-directeur tot de licentiecommissie zich op 9 mei uitspreekt over de toekomst van de club.

Er wordt nog gezocht naar een vijfde bestuurslid. "Wij zijn blij dat we, na advies van de selectiecommissie, met Boers en Rouwhorst twee relatief jonge, kundige mensen met betrokkenheid bij FC Twente hebben kunnen toevoegen aan het stichtingsbestuur. Pas na de uitspraak zullen wij de overige nieuwe kandidaten definitief benoemen en zal de raad van commissarissen uitsluitsel geven over de nieuw aan te stellen statutaire directie", besloot Rakhorst.

De structuurwijziging is gedaan na aanbevelingen die voortkwamen uit het rapport Knüppe. In dat rapport werd in kaart gebracht welke personen een rol vertolkten bij onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan bij FC Twente. De uitkomst resulteerde in een vertrek van een aantal bestuurders.

Categorie:
Provincie: