vrijdag, 27. mei 2016 - 11:35 Update: 27-05-2016 15:57

Uiterlijk 10 juni uitspraak kort geding FC Twente en KNVB

Geen directe uitspraak kort geding FC Twente en KNVB
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) FC Twente en de KNVB hebben vrijdag nog geen uitspraak gekregen van rechter Maarten Heinemann in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen tegen de KNVB. De club uit Enschede wil daarmee terugzetting naar de Jupiler League voorkomen.

Advocaat Dolf Segaar gaf te kennen dat FC Twente in de financiële problemen komt door de beslissing van de licentiecommissie. 'Dat betreft de verkoop van seizoenskaarten, de facturering naar sponsoren, de garantstelling van de gemeente en het akkoord dat met de crediteuren is gesloten.'

'Het besluit is niet ingegeven door nieuwe overtredingen. Het heeft allemaal betrekking op handelen van het oude bestuur. En die bestuursleden hebben allemaal het veld geruimd. Het nieuwe bestuur zou deze overtredingen niet hebben begaan', aldus de advocaat van FC Twente.

'Snel duidelijkheid in ieders belang'

Voorafgaand aan het kort geding sprak interim-directeur Onno Jacobs tegenover de NOS de hoop uit dat de zaak rond Twente snel afgehandeld is. 'Ik denk dat het in het belang van het Nederlands voetbal, FC Twente en de KNVB is om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben.'

Uiterlijk 10 juni uitspraak

De rechtbank in Utrecht zal uiterlijk op 10 juni uitspraak doen in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen tegen de beslissing om de club te laten degraderen naar de Jupiler League. Dat heeft de rechter vrijdag gezegd in de zaak die FC Twente tegen de Nederlandse voetbalbond had aangespannen over het besluit van de licentiecommissie van de voetbalbond.

Categorie:
Provincie: