maandag, 19. september 2016 - 17:29 Update: 19-09-2016 17:30

Puntenstraf voor Fortuna Sittard

Puntenstraf voor Fortuna Sittard
Foto: Archief EHF
Sittard/Zeist

Omdat Fortuna Sittard binnen het huidige plan van aanpak niet voldaan heeft aan twee financiële normstellingen heeft de beroepscommissie licentiezaken besloten om de club een publieke waarschuwing te geven en drie punten in mindering te brengen op de stand van de ranglijst seizoen 2016/’17. Dit heeft de KNVB maandagmiddag bekendgemaakt.

Categorie I en plan van aanpak

Fortuna Sittard is sinds februari 2016 weer ingedeeld in categorie I en moet werken aan financieel herstel. Hiervoor heeft Fortuna Sittard zelf een plan van aanpak opgesteld waarin de club uitlegt hoe zij weer financieel gezond worden. Dit plan van aanpak is in mei 2016 door de licentiecommissie goedgekeurd.

Op basis van het goedgekeurde plan van aanpak stelt de licentiecommissie zogenoemde 'financiële normstellingen' op. Aan deze normstellingen moet de club binnen een bepaalde tijdspanne voldoen. Gebeurt dit onvoldoende of niet op tijd, dan start er een sanctietraject. 

Dat traject, opgenomen in het licentiereglement, is voor alle clubs hetzelfde en bestaat uit vijf sancties: een publieke waarschuwing, drie maal drie punten in mindering en uiteindelijk het verlies van de licentie.

Geen beroep mogelijk

Fortuna Sittard heeft binnen het huidige plan van aanpak niet voldaan aan twee financiële normstellingen. De twee normstellingen die Fortuna Sittard niet heeft behaald hebben betrekking op het realiseren van extra liquiditeit en het indienen van een vervolg plan van aanpak. Fortuna Sittard kan niet in beroep tegen de uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken.

Categorie:
Provincie: