zondag, 5. februari 2017 - 18:04 Update: 05-02-2017 18:05

Jørgensen pakt heldenrol over van Kuyt bij Feyenoord

Jørgensen pakt heldenrol over van Kuyt bij Feyenoord
Enschede

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Feyenoord wordt niet zenuwachtig van achtervolger Ajax. Ook FC Twente werd zondagmiddag aan de Rotterdamse zegekar gebonden (0-2). Nicolai Jørgensen, topscorer van de Eredivisie met vijftien treffers, scoorde weer eens en lijkt uit te groeien tot de nieuwe held van De Kuip.

Dirk Kuyt is nog steeds dé publiekslieveling van de koploper, maar het is duidelijk dat de 36-jarige alleskunner in de herfst van zijn loopbaan is beland. De oud-international kwam in Enschede nauwelijks in het stuk voor en werd na een uur vervangen door Jens Toornstra. Vanaf zijn plaats op de bank zag de geboren Katwijker Feyenoord tweemaal scoren. Naast Jørgensen wist ook Eric Botteghin het Twentse net te vinden.

Een eervolle vermelding voor Eljero Elia. Love him or hate him, maar de kleurrijke vleugelspits solliciteert steeds nadrukkelijker naar een plaats in het Nederlands elftal. De veelbesproken Feyenoorder scoort met enige regelmaat en strooit daarnaast met assists. Het zal bondscoach Danny Blind allemaal niet ontgaan zijn. Benieuwd naar zijn selectiebeleid voor de aankomende interlands van Oranje.

Categorie:
Provincie: